Nieuws

Indrukwekkende stille tocht ter nagedachtenis aan Diornyschya

Maandagavond hebben honderden mensen meegelopen in een stille tocht ter nagedachtenis aan de 10-jarige Diornyschya. Zij overleed afgelopen dinsdag nadat zij te water was geraakt bij de Johnsonbrug.

Burgemeester Franc Weerwind was bij de stille tocht aanwezig om familie en vrienden bij te staan. De tocht ging vanaf de plek aan de Lage Vaart waar het drama zich afspeelde door de Bouwmeesterbuurt naar het ouderlijk huis van het gezin in de Faunabuurt. Na een moment van stilte bedankte een familielid de aanwezigen voor hun steun en aanwezigheid.

Daarna vervolgde de stoet haar weg weer terug naar de Johnsonbrug. Met het leggen van bloemen, het aansteken van kaarsen en het oplaten van ballonnen werd Dior daar herdacht. “Met onze aanwezigheid geven we aan dat we haar in onze herinnering bij ons willen houden”, zo sprak burgemeester Weerwind in zijn toespraak. Hij riep mensen op ook in deze moeilijke tijd er voor de familie te blijven zijn.

Diornyschya zal woensdag worden begraven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *