Nieuws

Feestelijke opening nieuwe spoorbrug over de A1

Vrijdag aan het begin van de middag is de nieuwe spoorbrug over de A1 feestelijk in gebruik genomen. De eerste trein reed even na 12:40 uur over de brug. 

De brug werd geopend onder grote belangstelling van de aanwezige landelijke pers. Onder het genot van een hapje en een drankje en enkele toespraken van de vertegenwoordigers van ProRail, Rijkswaterstaat en de aannemers werd iedereen op een ludieke manier voorbereid op het passeren van de eerste trein. Tevens kwam hordeloper Gregory Sedoc een estafettestokje overhandigen.

Rond 12:40 uur kwam de eerste trein over de spoorbrug rijden. De sprinter kwam luid toeterend aanrijden om vervolgens als eerste trein met passagiers over de brug te rijden. De trein werd begeleid door een helikopter die beelden vanuit de lucht maakte. Bij aankomst in Almere Centrum werd deze trein feestelijk onthaald door het projectteam. De inzittenden kregen een bos bloemen.

Keersporen, nieuwe seinen en verlengde perronkappen 

Naast de brug zijn vandaag ook de nieuwe sporen bij station Almere Centrum in gebruik genomen. Honderden spoorwerkers hebben continu gewerkt om de spoorbrug op het spoor aan te sluiten, tientallen nieuwe seinen te plaatsen en vijftien nieuwe wissels en ruim twee kilometer nieuw spoor bij Almere Centrum aan te leggen. Ook zijn bij de stations Parkwijk en Buiten de perronkappen verlengd.

Vertraging

Vanwege het warme weer hebben de werkzaamheden tussen Almere Centrum en Lelystad Centrum vertraging opgelopen. ProRail is bezig met de laatste loodjes. Naar verwachting zal het treinverkeer rond 21:00 uur weer volledig op gang komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *