Nieuws

10-jarig meisje verdronken in Lage Vaart

Dinsdagavond rond 18.25 uur is een 10-jarig meisje te water geraakt in de Lage Vaart bij de Johnsonbrug, nabij de sportvelden van Buitenboys.

Kinderen sloegen alarm omdat zij een speelkameraadje niet meer zagen. Voorbijgangers hebben de hulpdiensten gebeld. De politie is als eerst het water ingegaan om naar de drenkeling te zoeken. Omstanders hebben ook gezocht in het water. Na enige tijd werd het kind gevonden en op de kant gebracht. Direct zijn hulpverleners gestart met reanimatie.

Een traumahelikopter komende vanaf de vliegbasis Volkel is eveneens ter plaatse geweest om medische bijstand te verlenen. Het slachtoffer werd na enige tijd per ambulance met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

Een tweede kind werd even later ook naar het ziekenhuis gebracht. Zij was door het gebeurde zodanig in shock dat zij verdere verzorging nodig had.

Het is op dit moment nog niet bekend of de kinderen in verband met het warme weer aan het zwemmen waren of dat het slachtoffer door een ongeluk te water is geraakt. Buurtbewoners reageerden geschokt. Voorbijgangers die bij de hulpverlening betrokken waren werden opgevangen door de hulpdiensten.

De politie heeft de omgeving ruim afgezet en de Forensische Opsporing heeft ter plaatse onderzoek verricht.

Update 22.20 uur: De politie heeft zojuist laten weten dat het meisje, ondanks alle inspanningen, helaas is overleden.

14 gedachten over “10-jarig meisje verdronken in Lage Vaart

 • Ik weet dat het dit kind niet meer helpt, maar ik zou zeggen!! Gewoon verplicht schoolzwemmen weer invoeren!!!! Kinderen moeten leren zwemmen, wit, zwart, bruin, geel, autochtoon, allochtoon, maakt niet uit!!! Allemaal leren zwemmen!! Een kinderleven is toch veel meer waard dan die paar centen die het kost om kinderen te leren zwemmen!! De samenleving moet zich doodschamen voor de bezuinigingen die zijn ingevoerd waardoor dit soort situaties zijn ontstaan!

  Beantwoorden
  • Hoe weet je zo zeker dat het kind geen zwemdiploma had? Een zwemdiploma is helaas geen garantie dat het niet alsnog mis kan gaan…

  • Helemaal mee eens…. Dit is zo belangrijk!

 • Of moeten ouders hun kinderen zelf in de gaten houden……
  Als je weet dat je kind niet kan zwemmen is het (mijn mening) erg onverantwoord om hem/haar nabij het water te laten spelen zonder toezicht.
  Niet meteen vingerwijzend naar de overheid kijken, ouders hebben zelf ook verantwoordelijkheden.

  Het heeft nu geen zin meer om verwijten te maken.
  In deze situatie wens ik de nabestaanden veel sterkte toe.

  Beantwoorden
 • Dat kinderenen moeten lerem zwemmen ben ik geheel met je eens. Laat dat een waarschuwing zijn voor andere ouders. Echter nu dit zware leed al is geschiedt zijn vooral medeleven met de ouders en familie. Ik wens hun heel veel sterkte met dit onbegrijpelijke verlies!

  Beantwoorden
  • dat is waar

 • Misschien kon ze wel zwemmen maar een zwemdiploma helpt niemand als je bewusteloos bent (mocht dat het geval zijn)…

  Beantwoorden
 • ergste wat een ouder kan overkomen! Vreselijk!!

  Ik vind, zoals menigeen oppert, niet dat schoolzwemmen verplicht moet worden, maar zwemles wel. Iedere ouder moet maar tijd maken om naar zwemles te gaan met zijn of haar kind. Laat de overheid daar maar bijspringen! Een kind blijft de verantwoordelijkheid van een ouder. Mijn dochter heeft overigens schoolzwemmen en met haar a en b al op zak is dat alleen maar een onwijs fijne bijkomstigheid om zo geoefend te blijven. Buiten dat feit zijn er zelfs gedreven volwassenen die onder bepaalde omstandigheden verdrinken. Water is en blijft een natuurgegeven waar we alert op moeten zijn.
  Enorm veel sterkte aan de nabestaanden :(

  Beantwoorden
 • Wat een vreselijk nieuws is dit!!
  heel veel sterkte aan de ouders , ze was één van de BFF’s van mijn Dochtertje. ze zaten in de zelfde klas.
  Laat een ding duidelijk zijn, ook de beste zwemmers kan dit overkomen!
  denk er maar aan dat je ineens kramp in je spieren (kuiten) krijgt dan is dit ook zo gebeurt als je niet weet wat te doen.
  nogmaals heel veel sterkte aan de nabestaanden. Dit meisje was een schat van een kind.

  Beantwoorden
 • Ik snap eigenlijk niet dat mensen allerlei argumenten op papier zetten om mijn betoog voor schoolzwemmen te ontkrachten. Zelf heb ik helaas een aantal mensen uit het water gehaald die zonder ingrijpen waren verdronken. Paniek omdat ze geen vaste grond onder hun voeten hebben in combinatie met weinig of geen zwemervaring en iemand verdrinkt!

  Uiteraard zijn er altijd uitzonderingen, kramp, overvaren worden door een boot of wat dan ook waardoor je ook met zwemervaring niet ver komt, maar dat is in 99% van de gevallen niet de situatie. Helaas zijn het tegenwoordig bijna alleen allochtone medemensen (veel Poolse jongeren) die de zwemkunst niet machtig zijn en het leven laten bij een plons in het water.

  Vandaar mijn pleidooi voor schoolzwemmen. Zelf had ik reeds een paar zwemdiploma’s voordat er op school zwemonderricht gegeven werd, maar daar was een hele goede reden voor! We woonden langs een sloot en mijn moeder wilde graag haar drie kinderen gezond zien opgroeien! En ja, het is uiteindelijk de verantwoordelijkheid van de ouders of ze hun kinderen op zwemles doen, maar in een land met zoveel water lijkt het me niet onverstandig om zwemonderricht via de school gewoon te verplichten!..en naar school gaan ze al dus die paar uur in de week besteden aan iets waar je de rest van je leven baat bij hebt is geen verspilde moeite.

  Beantwoorden
  • 100% gelijk

 • het is heel zielig voor haar maar het is toch gebeurd echt zielig voor haar familie en ook haar vriendinnen

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *