Kort nieuws

Asbest gevonden tussen sloopafval van winkelpand

Dinsdag is er asbest aangetroffen tussen sloopafval van een winkel aan de Zadelmakerstraat. De winkel is bezig met een verbouwing. Het gebied rondom de winkel en de container waar de asbest is aangetroffen is afgezet. 

Woensdag zijn politie, omgevingsdienst en een asbest saneringsbedrijf bezig nabij het pand waar dinsdagavond asbest is aangetroffen. Volgens Omroep Flevoland zijn er dinsdagavond monsters van het afval meegenomen om te onderzoeken of er daadwerkelijk sprake is van asbest. Woensdagmiddag is er bekend gemaakt dat het om asbest gaat.

Houd ramen en deuren gesloten 

De omgeving waar de afvalcontainers staan is afgezet. Ook wordt het winkelend publiek in de Zadelmakerstraat op afstand gehouden. De gemeente zal in de loop van de dag door middel van een brief de bewoners op de hoogte stellen van de vondst. Het advies is om ramen en deuren gesloten te houden.

Update: De asbest die in de container zat heeft zich niet verder verspreid. Bewoners hoeven hun ramen en deuren niet meer gesloten te houden.

Een gedachte over “Asbest gevonden tussen sloopafval van winkelpand

  • Henk de graaf

    Dat krijg je als een gemeente geen toezichthouders meer in dienst heeft. Kan niemand ook contoleren of er een sloopmelding en asbestinventarisatie is gedaan.

    Het kan in Almere.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *