Nieuws

Almere City feestelijk onthaald na promotie naar Eredivisie

Almere City FC is zondagavond na een overwinning op FC Emmen in de nacompetitie gepromoveerd naar de Eredivisie. Honderden supporters verzamelden zich op sportpark Fanny Blankers Koen om dit resultaat te vieren. De politie was met meerdere eenheden aanwezig om het feest in goede banen te leiden. Zover bekend verliep alles zonder incidenten.

Almere City FC eindigde als derde in de Keukenkampioen Divisie. Het elftal wist echter beslag te leggen op het periodekampioenschap in de derde periode, wat recht gaf op deelname aan de nacompetitie. Na winst op FC Eindhoven in de eerste ronde van de nacompetitie moesten strafschoppen uitsluitsel geven tegen VVV Venlo in de tweede ronde. Na ook dat te hebben overleefd volgde FC Emmen in de laatste ronde. De winnaar zou zich plaatsen voor de Eredivisie voor seizoen 2023-2024. Na een 2-0 overwinning in Almere afgelopen dinsdag werd ook de uitwedstrijd zondagavond gewonnen, met 1-2.

Na de winst trokken veel supporters naar het Yanmar Stadion op sportpark Fanny Blankers Koen. Er werd vuurwerk afgestoken en uitbundig feest gevierd. De politie was aanwezig, maar hoefde zover bekend niet in te grijpen. Het feest verliep gemoedelijk, er werden geen problemen gemaakt.

Na aankomst van de supportersbussen kwam ook de spelersbus terug uit Emmen. Spelers en staf hebben enige tijd bij de ingang van het stadion gestaan om de supporters te bedanken voor de steun en de felicitaties in ontvangst te nemen. Toen de spelers naar binnen gingen vertrokken de supporters naar huis.

Feestelijke huldiging

Maandagmiddag om 17:00 uur zal een feestelijke huldiging plaatsvinden op de Esplanade in het centrum van Almere. Om 17:15 uur worden spelers en staf op het podium verwacht. Vervolgens wordt er gefeest en muziek gemaakt tot 19:00 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *