Kort nieuws

Bewoners laten cavia’s aan hun lot over

Bewoners laten cavia's aan hun lot overAfgelopen nacht kreeg de politie een verzoek om mee te rijden met de dierenambulance. Er was een melding binnengekomen dat er in een tuin een aantal cavia’s zaten die al enkele dagen geen eten en drinken hadden gehad.

Ter plaatse troffen agenten acht cavia’s aan die geen eten en drinken hadden en in een klein smerig hokje zaten. De bewoners zouden al enkele met vakantie zijn, dus de beestjes zouden al die tijd in de warme zon hebben gezeten zonder water en voer.

De cavia’s zijn door de dierenambulance meegenomen om te kunnen herstellen en goede verzorging te krijgen. De eigenaar kan een bekeuring verwachten. De politie roept om om bij het vermoeden van dierenmishandeling te bellen met de dierenpolitie via het telefoonnummer 144.

Foto: Politie

5 gedachten over “Bewoners laten cavia’s aan hun lot over

 • Belachelijk,hoe kan een mens met zo een geweten weg op vakantie gaan!?
  Dikke boete waard!!

  Beantwoorden
  • B. Oldenbroek

   Op zijn minst!!!

 • andere mogelijkheid is dat iemand beloofd had voor ze te zorgen en om 1 of andere reden
  dit niet gedaan heeft. maar het blijft doodzielig voor die arme beesten.

  Beantwoorden
 • Flinke boete is het minste en laten meewerken bij dierenopvangcentrum hokken uitmesten.

  Beantwoorden
 • Mensen elke verhaal heeft 2 kanten eerst horen dan spreken

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *