Nieuws

Nieuwe Almeerse reddingsboot gedoopt door Burgemeester

Zaterdagmiddag heeft burgemeester Jorritsma de nieuwe boot van de Almeerse reddingsbrigade gedoopt. De ALM329 draagt de naam ‘De Pionier’. Volgens de Almeerse reddingsbrigade is de naam van de nieuwe reddingsboot met zorg gekozen. “Als er iets typisch is voor Almere, dan is dit pionieren: nieuwe dingen doen, vooruit blijven kijken, open staan voor verandering.”

Jorritsma onthulde de naam van de boot, waarna ze het traditioneel heeft gedoopt met champagne. Na het officiële moment op de kade ging de burgemeester samen met leden en sponsoren van de Almeerse reddingsbrigade mee varen tijdens de eerste officiële vaart.

De reddingsboot is ter vervanging van de oude reddingsboot de ‘Albertus II’ en dient ter ondersteuning van de strandbewaking op het Almeerderstrand en het surfstrandje in haven. Daarnaast wordt hij ingezet voor evenementen en opsporings- en reddingsacties (SAR) in de omgeving. 

De boot is (deels) gesponsord door Yanmar Europe en GME Holding BV.

Foto`s: Friedlander

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *