Persberichten

13-jarige jongen gearresteerd na vernielen busruit

Opnieuw busruit ingegooid door groep jongens (4)Maandagavond 25 juli werd een ruit van een bus vernield toen er stenen tegenaan werden gegooid nabij de Pieter de Hooghstraat. De politie heeft een 13-jarige jongen gearresteerd  die verantwoordelijk is voor de vernieling. 

Rond 19.20 uur schrokken de passagiers en de buschauffeur van een harde knal. Het bleek dat er stenen tegen de bus waren gegooid waardoor een ruit beschadigde. Niemand raakte bij het voorval gewond.

Agenten gingen ter plaatse en troffen in de omgeving drie jongens aan die voldeden aan de signalementen. De drie van 9, 10 en 13 jaar oud moesten mee naar het politiebureau en werden verhoord. Uit het verhoor en het onderzoek bleek dat de verdachte van 13 jaar, een inwoner van Almere, verantwoordelijk was voor de vernieling. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. De jongens zijn na verhoor naar huis gestuurd.

Vervoersbedrijf Connexxion zal de geleden schade verhalen op de dader. Zij stelt zich civiel rechtelijk partij en geeft aan dat de vorderingen kunnen oplopen tot enkele duizenden euro’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *