Nieuws

In beeld: Zeer grote brand bij kringloopwinkel en kledingopslag Almere Buiten

Bij een bedrijfspand op industrieterrein De Vaart in Almere Buiten is dinsdagavond een grote brand uitgebroken. Volgens de brandweer zijn onder andere een kringloopwinkel en een kledingopslag in vlammen opgegaan. Voor zover bekend is er niemand gewond geraakt.

De brand brak rond 21:10 uur uit bij een bedrijfspand aan de Vlotbrugweg. Bij aankomst van de brandweer was de brand al uitslaand, waarna al snel werd opgeschaald naar zeer grote brand. Eenheden uit de hele regio en daarbuiten zijn de gehele nacht bezig geweest met het bestrijden van de brand. Zo werden onder andere een groot watertransport en een droneteam ingezet. De vlammen en de rookontwikkeling waren tot in de wijde omgeving te zien. De rook trok over het bedrijventerrein en de Buitenvaart. Er is een NL-Alert afgegeven vanwege de rook. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.

Voorkomen van overslag naar ander pand

Volgens een woordvoerder van de brandweer was de brand rond 02:00 uur nog niet helemaal onder controle. De brandweer was toen nog druk bezig om overslag naar een naastgelegen pand te voorkomen. De brandweer is de gehele nacht bezig geweest met nablussen. Een deel van het bedrijventerrein rondom de Vlotbrugweg is vanwege de brand niet bereikbaar. Er zijn verkeersregelaars aanwezig die ter plaatse het verkeer regelen.

Video

Foto’s

2 gedachten over “In beeld: Zeer grote brand bij kringloopwinkel en kledingopslag Almere Buiten

  • er was wel degelijk overslag naar meerdere bedrijven, het bedrijf “isolate GmbH” en “Luit interieurbouw”, zijn ook verwoest , TGS kranen heeft brandschade en “pontmeyer” en “van Leyen pallets” hebben ongetwijfeld ook schade.

    Beantwoorden
    • Er staat ook dat ze druk bezig waren met het proberen te voorkomen van overslag naar een pand, wat ook gelukt is omdat het gebouw van TGS alleen brandschade heeft, maar niet zelf is afgebrand.
      Er staat nergens dat er geen overslag heeft plaatst gevonden…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *