Nieuws

Bedrijventerrein nog afgesloten, sein “brand meester” in de loop van de ochtend verwacht

Een groot deel van bedrijventerrein De Vaart is in verband met de grote brand op woensdagochtend nog steeds afgesloten. Verkeer kan de Grote Vaartweg nog niet gebruiken en moet omrijden. De brandweer is nog bezig met blussen en het sein “brand meester” wordt pas in de loop van woensdagochtend verwacht.

Automobilisten komen uit verschillende richtingen en zoeken een weg naar hun bestemming. Werknemers proberen hun bedrijf te bereiken en mensen die uit de nachtdienst komen kunnen met hun auto niet vertrekken. Vrachtverkeer wordt ook gehinderd door de afsluitingen en bluswerkzaamheden. Vrachtwagens staan op bedrijventerreinen waar grote slangen van het grootwatertransport van de brandweer voor liggen en kunnen daardoor niet vertrekken.

Hoewel de meeste automobilisten begrip tonen voor de situatie ontstaan er ook irritaties. Verschillende voertuigen zijn via fietspaden en groenstroken en over brandweerslangen gereden om hun bestemming te bereiken. In een geval is een medewerker van de gemeente door een auto aangereden. Het is niet bekend hoe deze persoon eraan toe is. De politie heeft aandacht voor dit rijgedrag en er worden bekeuringen uitgedeeld.

Een woordvoerder van de brandweer vertelde vanochtend dat de inzet vannacht goed is verlopen. Aan het begin van de ochtend zijn de brandweerlieden afgelost door een peloton uit de regio Gooi en Vechtstreek. Het pand wordt uit elkaar getrokken om de laatste vuurresten te doven en de verwachting is dat in de loop van de ochtend het sein “brand meester” kan worden gegeven.

Opnieuw wordt bevestigd dat er bij de brand geen gewonden zijn gevallen. De woordvoerder benadrukt nog dat het erg druk is en dat het bedrijventerrein niet goed bereikbaar is. Werknemers worden opgeroepen waar mogelijk thuis te werken. Het recyclingperron aan de Vlotbrugweg blijft de hele dag gesloten. Het is nog onduidelijk hoelang de bluswerkzaamheden duren en wanneer de afsluitingen kunnen worden opgeheven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *