Nieuws

Zeer grote brand bij bedrijf Vlotbrugweg

Bij een bedrijf op industrieterrein de Vaart is een zeer grote brand uitgebroken. De brand is uitslaand en er komt veel rook vrij.

De brandweer kreeg rond 21:10 uur de eerste melding van de brand. Bij aankomst bleek het pand al niet meer te redden. Er is een groot aantal brandweervoertuigen uit Almere en de regio aanwezig, waaronder een drone-team, een meetploeg en een groot watertransport uit Huizen en Urk. De omgeving is inmiddels ruim afgezet door de politie. De Grote Vaartweg is afgesloten voor het doorgaande verkeer.

Het gaat om kringloopwinkel Leeghalen Almere. Ook een naastgelegen pand staat inmiddels in brand. De brandweer richt zich op het voorkomen van verdere overslag naar o.a. een naastgelegen palletopslag. Over de oorzaak is op dit moment nog niets bekend. Voor zover bekend is er ook niemand gewond geraakt.

Om 23:40 uur is er ook NL Alert uitgezonden.

Foto 11: Amber van Dijk
Foto 14: Bart

2 gedachten over “Zeer grote brand bij bedrijf Vlotbrugweg

  • Ik kwam rond 19:03 aan bij Loetje Noorderplassen, op dit moment was de brand al zichtbaar in de lucht. Ik besefte pas dat het brand kon zijn toen ik rond 21:40 weer bij mn auto stond en ik zag dat de kleur die ik eerder in de lucht zag, groter was geworden.

    Ik hoop dat er geen gewonden zijn!

    Beantwoorden
  • Ik zag ook rond 18:45 een oranje gloed in de lucht, gezien vanuit Verzetswijk. Dacht dat het de sportvelden waren, maar nu ik de reactie van OZ lees denk ik dat dit zeer waarschijnlijk al de brand was. Vreemd dat de brandweer pas om 21:10 melding kreeg, mensen dichterbij in de buurt zouden dan toch de brand al gezien moeten hebben?

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *