Kort nieuws

Overval woning Parkwijk in Opsporing Verzocht

Een vrouw van 25 en haar moeder zijn in de nacht van 25 op 26 december 2022 slachtoffer geworden van een woningoverval. Rond 04:30 uur bliezen drie daders met een vuurwerkbom de achterpui eruit van het huis aan de Catalpastraat in Almere. Vervolgens bedreigden ze de slachtoffers met een pistool.

Rond half vijf worden een moeder en haar dochter in hun woning opgeschrikt door harde knallen. De achterpui van hun woning wordt op dat moment met zwaar vuurwerk kapot geblazen. Daarna komen drie overvallers de woning in en eisen geld van de bewoners. Er wordt daarbij gedreigd met een vuurwapen. Omdat er geen geld in huis blijkt, gaan de mannen er zonder buit vandoor.

Kort voor de explosie is die nacht een jongen in de straat te zien die een vuurwerkpot afsteekt. De serie knallen die volgen en pijlen die de lucht ingaan, zijn duidelijk bedoeld als afleiding voor de woningoverval die dan bij de woning gaat beginnen. Even daarvoor is te zien dat een kleine rode auto door de straat rijdt. De politie vermoedt dat de verdachten na de overval in die auto zijn gevlucht.

Signalement verdachten
Volgens de slachtoffers hebben twee van de daders een donkere huidskleur. De derde heeft een licht getinte huidskleur. Alle drie de mannen zijn vermoedelijk tussen twintig en dertig jaar oud.
Na de overval reed, zoals op de camerabeelden te zien is, een kleine rode auto door de Catalpastraat. Mogelijk betrof dit de auto van de daders. Behalve over die auto en de drie overvallers ontvangt de politie graag uw informatie over de man die het siervuurwerk aanstak.

Eerdere poging
Op woensdag 21 december rond 23:00 uur filmde de deurbelcamera van de slachtoffers een man die aanbelde en vervolgens vroeg of hij van het toilet gebruik mocht maken. Op dat moment stonden er een of twee mannen achter een struik. Mogelijk was het oorspronkelijke plan om op dat moment al de overval te plegen. Dit is niet gebeurd, doordat moeder en dochter het niet vertrouwden en niet open hebben gedaan.

Meer informatie is te vinden op opsporingverzocht.avrotros.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *