Kort nieuws

Jongen (14) vlucht op deelscooter voor de politie

Politieagenten hebben maandagavond een 14-jarige jongen aangehouden die zonder rijbewijs op een deelscooter al slingerend door Almere reed.

Agenten zagen de scooter rond 19:15 uur rijden op het Maastrichtpad en wilden de bestuurder controleren. De bestuurder reed al slingerend weg en bracht andere weggebruikers in gevaar, aldus een woordvoerder van de politie. Al snel remde de 14-jarige bestuurder en gingen hij en zijn bijrijder ervandoor. Agenten hebben de bestuurder aangehouden. Ook werd de identiteit van de bijrijder gecontroleerd.

Zonder rijbewijs rijden op een huurscooter is een kostbare aangelegenheid. Naast de boete voor het rijden zonder rijbewijs kan de politie ook contact opnemen met het verhuurbedrijf. Als verhuurder Check constateert dat een gebruiker zonder rijbewijs heeft gereden, krijgt de eigenaar van het account een boete van 500 euro en wordt het account geblokkeerd.

3 gedachten over “Jongen (14) vlucht op deelscooter voor de politie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *