Persberichten

Ontevreden klant trekt mes

persfoto_0465Een agressieve man had zin in een zelf op te warmen pizza, maar de Albert Heijn aan de Lombokstraat in Almere Buiten was al gesloten. Hij mocht dus niet meer naar binnen en trok toen een mes, waardoor de bedrijfsleider zich ernstig bedreigd voelde. De politie zoekt de nog onbekende verdachte en vraagt om tips.

Het gebeurt vrijdagavond 26 augustus 2016. De bedrijfsleider van de supermarkt aan de Lombokstraat is aan het werk in zijn zaak, die om 22.00 uur sluit. Er mogen geen nieuwe klanten de zaak meer in en de nog aanwezige klanten wordt gevraagd af te rekenen en de winkel te verlaten. Om te voorkomen dat nieuwe klanten nog de winkel inlopen, gaat een medewerker om 22.00 uur bij de ingang staan. Net nadat de winkel is gesloten, komt een jongeman aanlopen die de winkel nog in wil.

Pizzaliefhebber agressief en gewapend
De manager zegt tegen hem dat de winkel dicht is, maar de jongeman vraagt hem of hij toch even een pizza mag halen. De manager legt hem nog een keer uit dat de supermarkt dicht is en er niemand meer in mag. De jongeman neemt geen genoegen met dat antwoord en blijft aandringen. Een voorbijganger probeert hem nog tot bedaren te brengen en weg te trekken, maar dat lukt niet. Hij wordt steeds bozer en verbaal agressiever. De jongeman gaat steeds dichter bij de bedrijfsleider staan en haalt dan een mes tevoorschijn. De manager voelt zich ernstig bedreigd, maar laat de agressieve pizzaliefhebber toch niet binnen. Daarop loopt de verdachte weg. De manager belt 112 en agenten gaan naar de winkel. Zij zoeken in de omgeving naar de gewapende verdachte, maar die is spoorloos. Het slachtoffer doet aangifte van bedreiging.

Signalement
De verdachte die de politie zoekt, is een:

jongeman
met donkergetint huidskleur
leeftijd ongeveer 20 jaar
met een normaal postuur en
zwart rastahaar;
had een rode opgevouwen bandana om zijn hoofd,
droeg een wit T-shirt met rode accenten,
had een blauwe driekwart spijkerbroek aan en
droeg witte sokken met zwarte slippers.

Vragen
Herkent u de verdachte op het beeld van de beveiligingscamera of weet u misschien wie hij is of waar hij woont? Twijfel dan niet, maar bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Of gebruik het formulier op deze pagina om uw tip bij de politie te melden. Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het online formulier van Meld Misdaad Anoniem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *