Nieuws

Agenten trekken wapen bij arrestatie

IMG_3385Dinsdagmiddag hebben agenten hun dienstwapen getrokken bij een aanhouding op het busstation van station Almere Centrum. Uiteindelijk bleek het niet te gaan om de verdachte die werd gezocht. 

Rond 14:00 uur kreeg de politie een melding dat een man met een vuurwapen zou lopen nabij station Almere Centrum. Agenten kwamen ter plaatse en zagen twee verdachten staan die voldeden aan het signalement dat een getuige had doorgegeven. De twee verdachten liepen de stationshal in. Toen de agenten de mannen duidelijk maakten dat ze moesten blijven staan en hun handen tegen de muur moesten plaatsen rende één van de mannen weg in de richting van het busstation.

Een van de agenten rende achter de man aan en sommeerde hem meerdere keren om te blijven staan. Omdat de man bleef doorrennen en het niet bekend was of hij een vuurwapen bij zich had heeft de agent zijn dienstwapen getrokken. Nadat de agent “staan blijven of ik schiet” riep bleef de verdachte staan. Uiteindelijk werkte de man mee en werd hij naar het politiebureau gebracht.

Op het bureau bleek het niet te gaan om de verdachten die werden gezocht. Er werden geen vuurwapens aangetroffen bij de man die er vandoor ging. Wel werd een aanzienlijke hoeveelheid drugs aangetroffen. De andere man werkte gewoon mee aan zijn aanhouding en werd na onderzoek vrijgelaten. Hij bleek niks met de zaak te maken te hebben.

De man die wel gezocht werd wist in de hectiek te ontkomen. De recherche onderzoekt de zaak om de verdachte alsnog aan te houden. Op de Facebookpagina van Politie Almere Stad is het complete persoonlijke verhaal van één van de agenten te lezen. Omroep Flevoland heeft beelden van de aanhouding op Facebook geplaatst. Bekijk de video onder het artikel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *