Nieuws

Brandweer haalt samen met eigenaar papegaai uit boom

De brandweer heeft maandagavond in de Regenboogbuurt een papegaai uit een boom gehaald. Dat deden ze samen met de eigenaar van de vogel.

De papegaai zat sinds maandagmiddag in een boom aan de Pastelstraat in de Regenboogbuurt. De vogel is in training en zou normaal gesproken weer terug moeten vliegen. De papegaai besloot echter om in een boom te blijven zitten. De eigenaar heeft zelf meerdere pogingen gedaan om de vogel uit de boom te krijgen. Echter brak een tak af en vloog de vogel in een naastgelegen hoge boom. Even na 18:30 uur werd de brandweer gealarmeerd om te komen helpen.

De brandweer is met een hoogwerker ter plaatse gekomen. De eigenaar kreeg een veiligheidsharnas omgehangen en ging in de hoogwerker mee naar boven. Daar stapte de vogel enkele minuten later zonder tegenstribbelen van een tak op de hand van de eigenaar. Veilig weer beneden werd de papegaai naar huis gebracht om van het avontuur bij te komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *