Nieuws

Storm Eunice: veel schade, maar geen gewonden

Storm Eunice heeft een spoor van vernieling achtergelaten in Nederland. In Almere is de brandweer veelvuldig in actie gekomen voor meldingen van stormschade en gevaarlijke situaties. De brandweer laat weten dat er in Flevoland geen gewonden zijn gevallen als gevolg van de storm.

Brandweer Flevoland laat weten dat er tot vanmorgen 09:00 uur 320 meldingen zijn binnengekomen in Flevoland. Het ging voornamelijk om omgewaaide bomen en schade aan daken en gevels. De brandweer laat tevens weten dat er geen gewonden zijn gevallen. De brandweer van Almere werd gisteren ondersteund door korpsen uit Dronten, Swifterbant, Zeewolde, Lelystad, Muiderberg, Blaricum en Hilversum.

In Almere zijn meerdere meldingen geweest van schade aan gebouwen. Zo kwamen er bijvoorbeeld bij de Albert Heijn in Almere Poort gevelplaten los van het gebouw. Bij een woning in Almere Poort kwam ook een stuk gevel naar beneden. In Filmwijk waaide het dak van meerdere woningen kapot aan de Jacques Tatilaan. In Kruidenwijk waaide een dak kapot, het dak kwam op straat terecht. Bij restaurant de Jutter in Haven waaide een tent kapot. Bij restaurant Onderweg zijn verschillende dakplaten losgewaaid. In Haven is er op diverse plekken schade ontstaan aan woningen en andere gebouwen, vooral dakbedekking en dakpannen moesten het ontgelden.

Naast schade aan gebouwen zijn er vele bomen omgewaaid. De tussenring is enge tijd dicht geweest vanwege een omgewaaide boom. Ook zijn er in heel Almere bomen omgewaaid op fietspaden, busbanen en straten.

Ook vandaag is de brandweer nog de hele dag bezig met het afhandelen van meldingen van stormschade.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *