Kort nieuws

Rookmelder waarschuwt voor brand in wasdroger in Molenbuurt

Een bewoonster van de Molenbuurt werd zaterdag rond het middaguur door een rookmelder gewaarschuwd voor een brand in de woning. De wasdroger op zolder bleek vlam te hebben gevat.

De bewoonster van een woning in de Verfmolenstraat hoorde om kwart over twaalf een rookmelder afgaan en ging op de bovenverdieping kijken wat er aan de hand was. Er stond rook in de zolder, waarop ze meteen de brandweer heeft gebeld en zichzelf in veiligheid heeft gebracht. Het bleek dat de wasdroger in brand was gevlogen.

De brandweer heeft de brand snel kunnen blussen en de woning geventileerd om de rook te verdrijven. De wasdroger is uit de woning gehaald.

Door de waarschuwing van de rookmelder is er in dit geval snel gehandeld en erger voorkomen. Rookmelders zijn vanaf 1 juli 2022 verplicht op elke etage in de woning. Moet u nog rookmelders plaatsen en bent u niet in staat om dat zelf te doen, dan kunt u de hulp inroepen van het rookmelderteam van de Nederlandse Brandwonden Stichting. De rookmelders moet u zelf aanschaffen, de hulp van het rookmelderteam is gratis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *