Kort nieuws

Regionaal: ongeluk met ijszeiler in Lelystad

Zondagmiddag zijn iets na vier uur de duikers van brandweer Almere opgeroepen om te assisteren bij een ongeval op het ijs in Lelystad.

Op het Bovenwater aan de Weerribben in Lelystad had een ongeval plaatsgevonden op het ijs. Een ijszeiler en een schaatser zijn hierbij met elkaar in botsing gekomen. Eén persoon raakte hierbij zwaar gewond. Het slachtoffer is door de brandweer van het ijs gehaald. Een traumahelikopter uit Amsterdam kwam ter plaatse om te helpen bij de medische verzorging.

Het slachtoffer is met spoed naar een ziekenhuis vervoerd.

2 gedachten over “Regionaal: ongeluk met ijszeiler in Lelystad

 • Wat een idioterie dat verschillende ijszeilers vandaag steeds dichterbij het schaatsende publiek kwam met hoge snelheid. Weet niet wie hier de leiding over heeft maar was van de zotte!! Gelukkig ben ik en/of mijn gezin niet geraakt maar wel flink geschrokken. Durf volgend jaar terug te komen als het weer vriest stelletje gekken..

  Beantwoorden
  • Beste San Zon,
   Ik snap wat u zegt maar is het niet zo dat de schaatsers verder de plas opkwamen dit is wat ik zag gebeuren. Overal kon je schaatsen op sloten, trekken, vaarten en kleinere meren dat is toch veel gezelliger dan op een open vlakte alwaar de wind je letterlijk uit je hemd doet waaien. Zomers zwemmen de mensen toch ook niet massaal door de plas. Laten we het nu met z’n allen leuk houden en genieten van deze unieke dagen. Uiteraard heel, heel spijtig van het ongeval maar dat hadden ook twee schaatsers kunnen zijn. Ik wens de betrokkene heel veel sterkte en hoop dat een ieder er goed vanaf komt.
   Think Ice.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *