Nieuws

Brandweer in actie voor mogelijk vastgevroren zwaan

De brandweer is zondagmiddag uitgerukt voor een zwaan die mogelijk vast zou zitten op het ijs. Uiteindelijk bleek dat niet het geval te zijn. 

Rond 13:15 uur werd de brandweer gealarmeerd omdat er aan de Gooimeerdijk-West ter hoogte van de trailerhelling een zwaan vast zou zitten op het ijs. De brandweer kwam onder andere met een duikteam ter plaatse om de zwaan te redden.

Met behulp van een drone van een omstander is er gekeken of de zwaan echt vast zat op het ijs. Dat bleek niet het geval, toen de “vreemde vogel” dichtbij de zwaan kwam bleek de zwaan niet vast te zitten.

Hierop is de duikploeg van de brandweer afgemeld en konden de hulpdiensten retour.

Foto’s: Damian Ruitenga

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *