Nieuws

Asbest gedumpt op schoolplein Polygoon

Bij basisschool de Polygoon in de Filmwijk is vanmorgen asbesthoudend materiaal aangetroffen in de bosschages. Het materiaal zou er zijn gedumpt.

Het gebied is met afzetlint afgezet zodat niemand in het besmette gebied kan komen. Volgens een woordvoerder van de gemeente is het asbest vanmorgen ontdekt en zijn daarna direct maatregelen genomen. Omdat het snel ontdekt is zou er geen gevaar geweest zijn voor de kinderen. Het materiaal is er gedumpt en de gemeente doet onderzoek waar het gevaarlijke materiaal vandaan komt. De school was vandaag wel gewoon open. Volgens ouders op Facebook hebben alle kinderen vandaag een brief mee naar huis gekregen met daarin meer informatie.

Asbest is een gevaarlijke vezel die in de longen kan zorgen voor kanker. Mannen in witte pakken zijn de hele middag bezig geweest met het verwijderen van het gevaarlijke materiaal zodat de kinderen morgen weer veilig kunnen spelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *