Persberichten

Inbrekers aangehouden in Filmwijk

Donderdagochtend zijn in Filmwijk vier personen aangehouden. Mogelijk hebben zij meerdere inbraken gepleegd. De politie doet onderzoek naar hen.

Rond 08.20 uur kwam een melding van een getuige die een verdachte situatie had waargenomen. Vier mannen, die zich eerst hadden opgehouden bij een speeltuin, waren een brandgang ter hoogte van de Lucille Ballstraat ingegaan. Agenten gingen erheen en liepen de brandgang in, toen zij wat gerommel hoorden bij een schuur in een achtertuin. Eén van de agenten klom over de schutting en opende de schuur, waar hij de vier verdachten aantrof. In de schuur lag een kluis en inbrekerswerktuigen.

Drie mannen van 20, 21 en 22 jaar oud en een jongen van 17, allen uit Almere, werden aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verhoor. De politie vermoedt dat de verdachten mogelijk verantwoordelijk zijn voor meerdere inbraken en doet onderzoek.

Brandweer opent kluis
De brandweer is aan het eind van de ochtend uitgerukt naar het politiebureau in Almere Stad. Op verzoek van de politie hebben zij de kluis met hun gereedschap opengemaakt.

Foto: Fire 24/7

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *