Nieuws

Spectaculaire beelden Fire24/7 noodlanding Catalina Lelystad Airport

Dinsdag 15 augustus om 14:45 uur heeft het historische watervliegtuig een landing op Lelystad Airport gemaakt met een defect neuswiel. Het YouTube-kanaal Fire24/7 maakte spectaculaire beelden van de inzet van de hulpdiensten. 

De beelden zijn vanaf een unieke positie genomen, namelijk vanaf het dak van het Schuimblusvoertuig van brandweer Flevoland. Er is te zien is dat de Crashtender van de luchthaven een schuimdeken aanbrengt rondom de romp van het vliegtuig. Ook hoe de passagiers uit het vliegtuig worden gehaald met behulp van een ladder.

Dergelijke incidenten gebeuren gelukkig niet zo vaak in Nederland. Ondanks dat zijn de hulpdiensten goed getraind om een noodlanding tot een goed einde te laten brengen. Bij de noodlanding zijn er geen mensen gewond geraakt en heeft het vliegtuig beperkte schade opgelopen. De verwachting is dat over een aantal weken het vliegtuig weer gerepareerd is en kan vliegen.

Een gedachte over “Spectaculaire beelden Fire24/7 noodlanding Catalina Lelystad Airport

  • Wilikweten

    Wat een ellende om te zien zeg. Eerst stoer schuimpie spuiten en dan pas denken aan de inzittenden om lacherig te melden dat er een laddertje moet komen. De brw is er 9 van de 10 keer voor de filmpjes en stoere verhaaltjes achteraf. Macho-cultuut. Brw flevoland moet wegblijven van Lelystad airport.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *