Nieuws

Aanvaring met vrachtschip en vissersbootje op Gooimeer

Donderdagmiddag heeft er op het Gooimeer een ongeval plaatsgevonden. Hierbij zijn een vissersbootje en een vrachtschip met elkaar in aanvaring gekomen.

Het ongeval gebeurde bij de Gooimeerdijk-Oost ter hoogte van het Smoddebos (voorheen Musweg). Vermoedelijk bevond het vissersbootje zich in de dode hoek van het vrachtschip. Afhankelijk van de belading van het schip en de hoogte van de stuurhut, heeft een schipper van een vrachtschip geen zicht tot wel 350 m. voor de boeg.
De KNRM van Huizen en Blaricum kwamen ter plaatse. Ook de politie, brandweer, ambulance en traumahelikopter waren ingezet voor de hulpverlening. Het vrachtschip is even verderop, nabij de Stichtsebrug, aangemeerd zodat politie aan boord kon gaan om de schipper vragen te stellen.

Er is één persoon naar het ziekenhuis vervoerd. De politie doet nader onderzoek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *