Nieuws

Catalina met defect landingsgestel geland op Lelystad Airport

De welbekende PBY Catalina, het historische watervliegtuig gestationeerd op Lelystad Airport, heeft dinsdagmiddag een succesvolle landing gemaakt nadat het voorste landingsgestel niet meer werkte.

Nadat het was teruggekeerd van de Indiƫ Herdenking in Den Haag bleek dat het neuslandingsgestel niet meer werkte. Omdat ook de alternatieve methode niet werkte en landen op het water geen optie was werd er besloten om zonder neuswiel op Lelystad te landen. Voordat de landing werd ingezet hebben de piloten eerst nog een aantal rondjes gevlogen om de brandweer voldoende tijd te geven om paraat te staan. Naast vele brandweerwagens van Lelystad Airport zelf en uit de regio kwamen ook 10 ambulances ter plaatse.

Het vliegtuig landde uiteindelijk om 14:45 uur en kwam met zijn neuswiel op de grond tot stilstand. Direct werd er uit voorzorg door de brandweer een schuimdeken neergelegd. Alle inzittenden konden via een ladder het vliegtuig aan de bovenkant verlaten. Niemand raakte gewond.

Een politiehelikopter is later nog overgevlogen voor het maken van wat luchtbeelden. De luchthaven zal naar verwachting tot ten minste 19:00 uur dicht blijven voor het vliegverkeer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *