Nieuws

Jaarwisseling: veel containerbrandjes, piekdrukte tussen 1:00 en 2:00 uur

De viering van de jaarwisseling is voor de brandweer in Almere met wisselende drukte verlopen. De grootste piek was tussen één en twee uur ’s nachts en over het algemeen waren er veel containerbrandjes.

Containers

De eerste melding kwam even na half vier in de middag van oudejaarsdag. Dit betrof een containerbrand aan de Tuinderswerf in Almere Haven. Vele containers troffen in de loop van de avond en nacht eenzelfde lot. De drie ploegen van de Almeerse kazernes aan de Markerkant, de Makassarweg en de Veluwsekant konden het goed en vlot verwerken.

In twee gevallen stond een container redelijk dicht tegen een schoolgebouw aan en kwam de brandweer met spoed ter plaatse om te voorkomen dat het vuur zou overslaan.

De schade kon over het algemeen worden beperkt tot de containers zelf.

Spitsuur

Tijdens het piekmoment vanaf één uur moest de brandweer flink aan de bak om op alle spoedmeldingen te reageren. In Lelystad brak op dat moment brand uit in een winkel in het Lelycentre. Deze brand breidde zich uit en werd opgeschaald naar zeer grote brand. Ploegen uit Almere moesten naar Lelystad om met twee voertuigen te assisteren. Op dat moment gingen de meldingen in Almere ook gewoon door met meerdere containerbrandjes en twee woningbranden.

Omdat alle voertuigen elders waren ingezet werd de hulp ingeroepen van buurtregio’s Gooi-Vechtstreek en Gelderland-Midden, die met voertuigen naar Almere kwamen. Ook werd een brandweerwagen uit Lelystad naar Almere gestuurd en werd er een extra ploeg vrijwilligers opgeroepen in Almere Stad.

Nadat tussen twee en drie uur nog enkele containerbrandjes waren geblust keerde de rust terug. Wel brak er rond vier uur nog brand uit in een auto aan de H. Andriessenweg. Deze sloeg uiteindelijk over naar andere auto’s en een schutting. De brandweer heeft meerdere voertuigen ingezet om de brand te bestrijden.

In totaal hebben we 21 containerbranden geteld. Verder waren er vier brandmeldingen bij gebouwen, drie afvalbrandjes en twee keer een wegvervoerbrand. De politie moest meerdere keren in actie komen vanwege vechtpartijtjes en overlast meldingen. Grote ongeregeldheden bleven uit. Het Flevoziekenhuis had ook een rustige nacht met zestien mensen op de spoedeisende hulp. Twee personen hadden vuurwerkletsel en één had te veel alcohol op.

Onze verslaggevers zijn tijdens de jaarwisseling op pad geweest om verslag te doen. Een uitgebreid overzicht van alle meldingen die wij hebben geregistreerd is te bekijken in het liveblog.

Almere Buiten: 

Almere Stad Oost:

Almere Stad West:

Almere Haven:

Video overzicht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *