Nieuws

Grote politieactie bij opslagbedrijf Gooisekant

Bij een pand van ALLSAFE aan de Omroepweg in Stad heeft maandag een groot deel van de dag een politieactie plaatsgevonden. Ter plaatse is een groot onderzoek uitgevoerd onder leiding van de Koninklijke Marechaussee (KMar).

Dit gebeurde in het kader van een groot strafrechtelijk onderzoek. Bij het onderzoek is een object gevonden waar de Explosieven Opruimingsdienst Defensie naar moest kijken, zo meldt Omroep Flevoland. Uit veiligheidsoverwegingen is daarna een groot gebied rond het gebouw afgezet en werd het publiek op afstand gehouden.  De brandweer, meerdere ambulances en speciale eenheden van de politie zijn in de loop van de avond gearriveerd om bijstand te verlenen.

De Almeerse fractievoorzitter van de PVV liet op Twitter weten dat de partij donderdag opheldering wil hebben van de burgemeester. Die toezegging zou hij inmiddels gehad hebben, aldus Van Dijk. De fractievoorzitter wil van de burgemeester de achtergronden van het incident weten en maakt zich zorgen over de veiligheid van een naastgelegen middelbare school.

Burgemeester Franc Weerwind is maandagavond persoonlijk op de locatie bijgepraat. Hij kon aan HV Almere geen inhoudelijke mededelingen doen over de zaak, omdat dat onder verantwoording van de Officier van Justitie valt die het onderzoek leidt. Hij vertelde dat hij aanwezig was om zich op de hoogte te laten stellen van de situatie en na te gaan of de veiligheid voor de omgeving was gewaarborgd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *