Kort nieuws

Hond van het ijs gered in Noorderplassen

De politie van Stad kreeg maandagmiddag een melding dat er een hond in Noorderplassen op het ijs liep. Deze bleek in een oogwenk ontsnapt te zijn en de eigenaresse was sindsdien opzoek naar haar hond.

Omstanders hadden gezien hoe de hond door het ijs was gezakt en vervolgens weer het ijs op krabbelde en verder liep. Toen agenten ter plaatse kwamen zakte de hond wederom door het ijs.

Omstanders schoten ook direct te hulp kwamen onder andere met een kano aanzetten. Eén agent en een man gingen met de kano het water op om de hond te redden. De hond was inmiddels volledig in paniek en probeerde de agent en de man te bijten. Laatstgenoemde werd in zijn hand gebeten, maar kort daarna kon de agent de hond onder controle krijgen. De viervoeter werd snel naar de kant gebracht en herenigd met zijn eigenaresse. De dierenambulance, die inmiddels ook ter plaatse was, heeft de hond nagekeken maar alles bleek in orde.

De buurtbewoner werd door andere buurtbewoners opgevangen met koffie en thee en werd naar de eerste hulp gebracht om even naar zijn hand te laten kijken. De politie bedankt op hun Facebook pagina alle omstanders voor de geboden hulp.

Foto: Politie Almere Stad

Een gedachte over “Hond van het ijs gered in Noorderplassen

  • Een dikke pluim voor iedereen die geholpen heeft!

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *