Persberichten

Arrestaties na belemmeren politieagenten

Zaterdagochtend zijn vijf Almeerders (18 en 19 jaar) aangehouden nadat één van hen werd aangehouden voor het verstoren van de openbare orde in Almere Centrum. Een groep jongelui bemoeide zich met de arrestatie en belemmerden agenten in hun werk. Na het inzetten van een politiehond en een korte actie waarbij de wapenstok werd ingezet, werden vier amokmakers aangehouden. Eén agent raakte lichtgewond.Tegen de vijf verdachten is proces-verbaal opgemaakt.

Zaterdagochtend rond 03.30 uur assisteerden agenten op de Koopmanstraat na een opstootje nabij een horecagelegenheid. Eén persoon gedroeg zich bijzonder vervelend en kreeg het bevel om zich te verwijderen. Toen de 19-jarige Almeerder bewust de confrontatie met de politie koos werd hij aangehouden. Een groep jongelui belemmerden de arrestatie en maakten het de agenten moeilijk. Ondanks waarschuwingen zich te verwijderen bleef de groep zich agressief opdringen. Agenten van het horecateam, bikers en een hondengeleider traden op met de korte wapenstok en hielden vier jongens uit Almere (18 en 19 jaar) aan.

Eén agent kreeg bij de schermutseling een klap in het gezicht. Tegen de verdachten is proces-verbaal opgemaakt terzake belediging, bedreiging, belemmeren van een politieagent en niet voldoen aan bevel of vordering. Na verhoor, onderzoek en opmaken van de strafdossiers zijn de verdachten met een dagvaarding heengezonden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *