Politie geeft beelden van dader zware mishandeling vrij

Zaterdagavond 8 oktober werd rond 19.00 uur een 54-jarige man ernstig mishandeld. De politie zoekt de verdachte en heeft beelden vrijgegeven. 

De man liep die avond door het tunneltje die onder de Spoordreef loopt. Hij loopt in de richting van de Schoutstraat en is onderweg naar het busstation bij station Almere Centrum. En dan wordt het zwart voor zijn ogen. Het volgende moment, zondagochtend 9 oktober, wordt hij wakker op de Intensive Care van het AMC in Amsterdam. Hij raakte zwaargewond aan z’n hoofd, had een bloeding onder z’n schedel. Hij moet voorlopig nog onder controle van een neuroloog blijven. Het slachtoffer weet dus vrijwel niets meer van wat er gebeurd is en weet dus ook niet wie er verantwoordelijk is. Met de beelden hoopt de politie het vandaag op te kunnen helderen.

Op de beelden is te zien hoe de verdachte bij de Sierradenbuurt de bus in stapt. De verdachte draagt een rode pet en rode sportschoenen. Hij stapt achter in. Dan vertrekt de bus en zit de jongen rustig op de achterbank. Als de bus aankomt bij station Almere Centrum stappen de passagiers uit, ook de man. Ook op de beelden van de buitencamera is de man goed te zien. Hij loopt verder richting de Schoutstraat, waar even later de mishandeling plaatsvindt.

Het is dan even na 19.00 uur ’s avonds. Ook van stadstoezicht Almere zijn er beelden van de twee mannen die elkaar treffen, maar van de mishandeling zelf is er geen goed beeld.
De jongen met de rode pet en schoenen loopt in beeld. Even hiervoor is hij dus uit de bus gestapt. Dan komt hij iemand tegen. Er lijkt een woordenwisseling plaats te vinden. De jongen deinst hier achteruit. Dan verdwijnen de mannen allebei achter een gebouw. Dit is de Schoutstraat, waar de mishandeling plaatsvindt. Te zien is hoe de jongen wegrent.

Hij rent dan de Rentmeesterstraat in en loopt daar naar een fietsenrek. Hij is duidelijk aan het zoeken en begint dan een fiets van het slot te halen. Ondertussen is de camera van het stadstoezicht ingezoomd op de plek van de mishandeling. Het slachtoffer ligt op de grond en wordt geholpen door omstanders. Hij is zwaargewond. De verdachte heeft dan het kettingslot van z’n fiets losgehaald en rijdt weg. Het is een damesfiets waarvan alleen het voorlicht aan staat. Hij fietst weg met flinke snelheid en doet hier snel z’n pet af. Vervolgens is hij nog op een paar plekken te zien, fietsend, zonder die pet op z’n hoofd.
Voor het slachtoffer wordt een ambulance gebeld en als hij onderzocht wordt, valt hij plotseling weg. De man wordt naar het AMC in Amsterdam gebracht met zwaailicht en sirene. Daar wordt hij op de Intensive Care opgenomen. Er is een signalement van de verdachte.

Update 14 november 2016: Een verdachte heeft zich gemeld op het politiebureau.

3 gedachten over “Politie geeft beelden van dader zware mishandeling vrij

 • 11 november 2016 om 11:30
  Permalink

  Het is ook duidelijk te zien dat ” de dader ” achteruit deinst. Dus heeft hij zijn koekie van eigen deeg gekregen? Zal vast niet he.

  Beantwoorden
  • 18 november 2016 om 15:35
   Permalink

   Ik zie geen beelden alleen 3 foto’s

 • 13 november 2016 om 15:44
  Permalink

  We moeten dit als burgers niet langer pikken dit gedrag van deze criminelen maar ja justitie vind het niet zo erg: klein taakstrafje?

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *