Kort nieuws

Jongen herenigd met tas na achtervolging bus

jongen-herenigd-met-tas-na-achtervolging-stadsbuEen jongen heeft woensdagmiddag door hulp van de politie zijn tas teruggekregen. De jongen had zijn tas laten liggen in de bus. Agenten zijn met de jongen achter de bus aangegaan en hebben de bus gestopt. 

Woensdagmiddag reden agenten bij Station Almere Centrum toen ze werden aangesproken door een jongen. De jongen vroeg aan de agenten of hij hun telefoon mocht gebruiken. Zijn eigen telefoon was leeg en hij wilde Connexxion bellen omdat hij zijn tas in de bus had laten liggen.

In de tas zaten zijn laptop en verschillende documenten die hij de volgende dag nodig zou hebben voor een project. Omdat het rustig was met meldingen besloten de agenten om de jongen mee te nemen met de politieauto en achter de bus aan te gaan. Men besloot naar busstation ’t Oor te rijden waar de bus, die onderweg was naar Hilversum, zou stoppen. Eenmaal daar bleek dat de bus al vertrokken was.

De agenten en de jongen vervolgende de route van de bus in de richting van de Waterlandseweg. Daar kwamen ze de bus tegen. Nadat de bus even gevolgd was gaven agenten de bus een stopteken. De agenten en de jongen liepen naar de bus waar de buschauffeur gelijk vroeg of de jongen de tas vergeten was. En zo waren de jongen en zijn tas weer herenigd.

Foto tas en verhaal: Politie Almere Stad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *