Persberichten

Voortvluchtige Belg aangehouden door arrestatieteam

Arrestatieteam ingezet wegens verwarde man (6)

De politie heeft gisteren in Almere op verzoek van de autoriteiten in Brussel een voortvluchtige Belg aangehouden. De 31-jarige man werd gezocht vanwege de veroordeling tot een gevangenisstraf van 15 jaar vanwege doodslag en diefstal met geweld.

De verblijfplaats van de man in Nederland is achterhaald door het speciale politieteam FASTNL, dat zich richt op de opsporing en aanhouding van (internationaal) gezochte personen, onder wie voortvluchtige TBS’ers. De voortvluchtige werd door de politie herkend toen hij in een winkel in Almere een visje kocht. Hij is vervolgens door een arrestatieteam aangehouden. De man verbleef bij een Nederlandse vrouw in Almere. Hij wordt naar verwachting binnenkort overgedragen aan België.

In 2009 was de gezochte man betrokken bij een vechtpartij tussen straatbendes in Brussel. Hij stak zijn slachtoffer met fatale afloop tot twee keer toe met een keukenmes. De diefstal met geweld gebeurde in 2012 tijdens een woningoverval, waarbij de bewoner een mes op de keel werd gezet.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *