Persberichten

Twee personen aangehouden na mogelijke schietpartij Stedenwijk

pIn de nacht van donderdag 17 op vrijdag 18 oktober zijn twee Almeerders van 17 en 25 jaar oud aangehouden nadat er op het Maastrichtkwartier knallen waren gehoord.

Rond 04.00 uur werden na de knallen twee mannen gezien die wegliepen in de richting van de Oeverpromenade. Op het Ermelopad zagen agenten het tweetal lopen waarna de verdachten bij het zien van de politie er renend vandoor gingen. De 25-jarige man kon na een achtervolging te voet aangehouden worden. Tijdens zijn vlucht gooide hij iets van zich af de bosjes in. Na onderzoek bleek dit een vuurwapen te zijn geweest. Ook een hondengeleider kwam met zijn speurhond ter plaatste. De hond pikte een geurspoor op en wist de tweede verdachte, die zich schuil hield in de bosjes, te traceren. Deze 17-jarige verdachte werd in zijn been gebeten door de hond. Hij werd eerst naar het ziekenhuis gebracht om aan zijn verwondingen gelopen te worden, waarna hij werd ingesloten. De verdachten zitten nog vast en het vuurwapen is in beslag genomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *