Kort nieuws

Brandweer haalt bange kat uit boom

De brandweer is woensdagavond uitgerukt naar de Seizoenenbuurt voor een melding van een kat in de boom. De kat is met de nodige moeite uit de boom gehaald.

De kat genaamd Beertje was eerder op de avond gegrepen door een hond. Het beestje zocht zijn toevlucht in een boom in het Bosrandpark, achter de Vrijdagstraat. Ondanks dat de hond al lange tijd weg was bleef de kat in de boom zitten. Na enige tijd belde de eigenaresse de brandweer om het beestje weer veilig thuis te krijgen.

Brandweermannen hebben als eerste met een ladder geprobeerd het beestje te bereiken. Het beestje klom echter hoger in de boom waardoor het gebruik van de ladder geen optie meer was.

Een hoogwerker van de brandweer kwam ter plaatse om Beer naar beneden te halen. Toen de brandweer Beer bijna had bereikt met de hoogwerker klom hij weer naar beneden. Uiteindelijk wist de brandweer het beestje te vangen en veilig naar beneden te brengen. Beer is daar gelijk opgevangen door de eigenaresse die beneden stond te wachten. Of de kat verwondingen heeft overgehouden aan de beet van de hond is niet bekend.

Een gedachte over “Brandweer haalt bange kat uit boom

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *