Persberichten

Politie waarschuwt voor nieuw soort babbeltruc

Recent kreeg Politie Almere Stad een melding van (poging) oplichting. De politie wil graag mensen waarschuwen voor deze vorm van oplichting en heeft daarom het verhaal op Facebook gepost. 

Op 13 maart kwamen er twee personen aan de deur van het slachtoffer. Een man en een vrouw droegen kleding van PostNL en vertelden dat zij een pakketje hadden voor het slachtoffer. Het slachtoffer verwachtte ook daadwerkelijk een pakketje via PostNL en zag dat het pakketje wat de personen bij zich hadden ook voorzien was van haar adres. De personen aan de deur vertelde aan de vrouw dat zij echter nog €2,- portokosten moest betalen door te pinnen. De vrouw mocht dit niet contant betalen.

Draadloos pinapparaat 

De vrouw heeft toen haar pincode ingetoetst terwijl haar pinpas in een draadloos pinapparaat zat. De twee personen bij de deur maakten nog een opmerking: “We kijken niet mee hoor”. Nadat de vrouw probeerde te pinnen nam de man het apparaat waar de pinpas nog in zat over. De man vertelde de vrouw dat er een storing was in het systeem. De man gaf vervolgens de pinpas van de vrouw terug en vertelde dat ze in de middag terug zouden komen. Het pakketje namen zij toen weer mee.

Geld afgeschreven 

Later bleek dat er die middag een groot bedrag van de rekening van het slachtoffer was afgeschreven en dat de vrouw een valse pinpas terug had gekregen.

De politie schrijft dat mensen alert moeten zijn op situaties waarbij zomaar aan de deur betaalt moet worden. Als u iets niet vertrouwt vraag dan altijd om legitimatie.

2 gedachten over “Politie waarschuwt voor nieuw soort babbeltruc

  • Willie Beets Voorn

    Heb de Politie gebeld zou de buurt door gaan maar niks meer van gehoord dus zouden langs komen voor nader contact maar niemand gezien meer eigen niet netjes van ze

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *