Kort nieuws

17 treinreizigers betrapt zonder vervoersbewijs

Foto: Politie
Foto: Politie

Gisteravond heeft de politie een uitgebreide reizigerscontrole gehouden op station Almere Centrum. Bij de controle werden personen gecontroleerd die het station verlieten.

Tijdens de controles bleken 17 personen niet in bezit te zijn van een geldig vervoersbewijs. Al deze personen moesten alsnog een kaartje kopen met een verhoging van 50 euro. Ook zijn er drie bekeuringen uitgeschreven voor het roken op het station en het meelopen door de poortjes. De machinisten, die de laatste treinen van deze week door Almere moesten rijden, werden gecontroleerd op alcoholgebruik. Zij bleken allemaal geen druppel te hebben gedronken.

Alcoholcontroles

Nadat de laatste treinen waren vertrokken en de werkzaamheden op het spoor begonnen, heeft de politie de controle omgezet naar alcoholcontroles rondom het centrum. Op de Spoordreef werd een 18-jarige Lelystadse aangehouden omdat zij maar liefst zes keer teveel alcohol had gedronken. Zij zal moeten voorkomen en is ook aangemeld voor een alcoholcursus. Ook op de Veluwedreef werd een man aangehouden omdat het voorselectie-apparaat aangaf dat hij teveel alcohol in zijn adem had. Bij een nadere controle op het politiebureau bleek de man nét onder de limiet te zitten. Hij kreeg van de politie wel mee dat verzekeringsmaatschappijen bij een ongeval over het algemeen niet uitkeren als je ook maar een druppel hebt gedronken.

2 gedachten over “17 treinreizigers betrapt zonder vervoersbewijs

 • Sorry hoor, maar wat een onzin. Bij wet is vastgesteld dat je vanaf 0,5‰ ‘onder invloed’ bent. Dit is ook de grens die verzekeraars aanhouden.

  Sterker nog, slechts 40% van de verzekeraars heeft ‘rijden onder invloed’ überhaupt opgenomen in de polisvoorwaarden*. Dus hoezo “over het algemeen”?

  Zou wat zijn, jou wordt geen voorrang verleent, maar jij moet betalen omdat er alcohol in die bonbon bleek te zitten. Kan niet hea HV-Almere?

  * bron: http://weblog.independer.nl/autoverzekeringen/autoverzekering-verzekerd-alcohol-achter-stuur/

  Beantwoorden
 • 1 druppel alcohol in je bloed KAN er op wijzen dat dit de rijvaardigheid heeft beïnvloed. Hierop kan de verzekeraar zeker besluiten om geen cent uit te keren vrind. Dit geld overigens ook voor sporen van medicatie.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *