Nieuws

Schuimblusvoertuig blust hooibrand, vuur blijft oplaaien

Zondagmiddag is de brandweer voor de zesde keer uitgerukt naar de hooibrand aan de Oude Waterlandseweg. Omdat de brand hardnekkig blijkt te zijn werd uiteindelijk het schuimblusvoertuig uit Lelystad opgeroepen om te assisteren met de bluswerkzaamheden.

Rond 15:00 uur werd de brandweer opnieuw gealarmeerd voor de hooibrand. Met hulp van het schuimblusvoertuig werden de brandende hooiresten opnieuw geblust. Met het kanon op het dak van het schuimblusvoertuig is de berg hooi uit elkaar geblust. Het voertuig, dat 8.000 liter water bij zich draagt, moest meerdere keren gevuld worden bij een brandkraan.

De verwachting was dat de brand daarmee definitief uit zou zijn. Rond kwart over zeven zondagavond kwam er echter weer een melding binnen dat het vuur toch weer zou zijn opgelaaid. De brandweer is daarom opnieuw ter plaatse gekomen en is weer bezig met bluswerkzaamheden.

Een gedachte over “Schuimblusvoertuig blust hooibrand, vuur blijft oplaaien

  • Laat ik voorop stellen dat ik voor alle vormen van dienstverlening heel veel respect heb, maar als de brandweer 6 !!! keer moet terug komen voor een hooibrand vind ik dit als leek wel tamelijk dom hoor. Na 2x begrijp ik het nog, maar bij de 3e keer zorg je toch dat je een hooibrand echt uitblust, of ben ik nou gek. Bij de 4e keer voel je je toch tamelijk dom, bij de 5e keer nog veel erger, en bij de 6e keer weet je zeker dat je ander werk MOET gaan zoeken. Zoveel onnodige kosten en veel tijd is hier verloren gegaan. Kom op mannen en vrouwen, niemand doet zijn werk altijd super goed, ik niet, mijn buurman niet, niemand, maar een ezel stoot zich geen 5e keer aan dezelfde steen.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *