Kort nieuws

Brandweer rukt vijf keer uit voor hooibrand

Zaterdag en zondag is de brandweer druk geweest met het blussen van een berg hooi langs de Oude Waterlandseweg. De eerste melding kwam rond 23:15 uur zaterdagavond binnen bij de meldkamer. De brandweer heeft de berg gedeeltelijk uit elkaar getrokken om de brand te blussen.

De brand bleek zich in de berg verder te hebben ontwikkeld. Daardoor moest de brandweer rond 04:30 uur, 08:20 uur en 11:20 uur terugkomen om opnieuw te blussen. De gemeente heeft een bedrijf ingeschakeld om de berg met een shovel uit elkaar te trekken. Rond 13:15 uur heeft de brandweer samen met de shovel het hooi verspreid en geblust.

Door de berg uit elkaar te halen kan de brandweer de brand beter blussen en is de kans op broei van het hooi kleiner. Ten tijde van de branden trok de rook over de A6 heen, dit heeft voor enige stankoverlast gezorgd bij weggebruikers. De Oude Waterlandseweg is afgesloten voor het verkeer, totdat de weg weer is vrijgemaakt van hooi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *