Nieuws

Grote stroomstoring trof Lelystad

Stroomstoring Almere Buiten voorbij-1Een grote stroomstoring trof in de omgeving van Almere diverse grotere steden. Zo was de stroom in Harderwijk en Lelystad uitgevallen. Volgens Liander zou de stroomstoring nog tot ca 18.00 uur duren, maar rond 15.15 uur zouden de meeste huishoudens weer spanning hebben in Lelystad.

De stroomstoring die rond 14.50 uur begon trof duizenden huishoudens. Ook het treinverkeer op de lijn Zwolle-Amersfoort lag door de stroomstoring plat. In Almere was de stroomstoring te merken door een korte dip van de spanning. Zo vielen bij sommigen de computers uit of knipperden de lampen korte tijd.

De oorzaak van de stroomstoring was een probleem met de hoogspanning bij Harderwijk. In Gelderland zou de stroomstoring nog wel actueel zijn. Daar worden alle (vrijwillige)brandweerposten voorzien van personeel om bij problemen snel uit te kunnen rukken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *