Persberichten

Jongen aangehouden voor inslaan busruit Passage

Wilde staking buschauffeurs na wederom vernieling van bus 2De politie heeft donderdag een 16-jarige jongen uit Almere aangehouden voor de vernieling van een busruit bij de bushalte Passage in Almere Stad. 

Woensdag 15 juni rond 13:50 uur probeerden twee personen een wegrijdende bus te halen op de Kruierstraat. Zij slaagden daar niet in waarbij één van hen een klap gaf tegen de ruit. De ruit brak en een passagier in de bus raakte lichtgewond aan een oog door rondvliegend glas. Hierna renden beide mannen weg in de richting van de Zoetelaarpassage. Buschauffeurs legden kort daarna hun werk stil.

Onderzoek recherche

Na uitvoerig onderzoek door de recherche, waarbij ook de camerabeelden werden onderzocht, werd de identiteit van de verdachte bekend. Tijdens het verhoor bekende de Almeerder de ruit te hebben stukgeslagen. Dit had hij gedaan omdat hij de bus niet meer kon halen en bij hem wegreed.

Schade wordt verhaald

Tegen de jongen wordt proces-verbaal opgemaakt. Daarnaast zal hij aansprakelijk worden gesteld voor de door hem veroorzaakte schade.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *