Nieuws

Wilde staking buschauffeurs na wederom vernieling van bus

De buschauffeurs in Almere hebben woensdagmiddag rond 15 uur hun werk neergelegd. Even daarvoor zou er weer een incident hebben plaatsgevonden waarbij er een ruit van een bus is vernield. Dit gebeurde in het centrum bij de passage. Hierbij zou ook iemand gewond zijn geraakt.

De buschauffeurs verzamelen zich bij de bushalte van het station. Het lokale vervoer rijdt tot nader order niet, of heel beperkt. Het streekvervoer blijft vooralsnog wel rijden. Hogeschool Windesheim heeft al zijn studenten per sms op de hoogte gesteld van de staking.

Eerder deze week werden bussen in de Kruidenwijk bekogeld met stenen. Connexxion besloot toen om een dag lang niet door Kruidenwijk te rijden.

 

Update 17 uur: De bussen gaan weer rijden.

18 gedachten over “Wilde staking buschauffeurs na wederom vernieling van bus

 • Nu ,massaal de politie op de been zetten! !!!! niet normaal meer dit,de reizigers zijn de dupe.
  Samenscholing van jongeren moet de politie ook gelijk uit elkaar zetten.

  Beantwoorden
 • Ik snap de aktie…….. Heb va het station naar huis gelopen.
  Wat heeft het gooien van stenen nou voor zin ??

  Beantwoorden
 • Gelijk hebben ze. Gisteren in de kruidenwijk 3 jongens van marrokaanse afkomst waren takken tegen rijdende auto”s aan t gooien. Is tegenwoordig maar allemaal normaal of ze zijn zo zielig!!!! Aanpakken dat tuig!!

  Beantwoorden
  • Ja zijn zeker ooh zo zielig maar ondertussen anders eigendommen slopen mensen lastig vallen stenen naar bussen gooieen enz…..maar oh ze zijn zo zielig goed pakslag gevzen die gasten en heropvoedings kamp in..

  • Aan alle chauffeurs van conexxion diep respect voor jullie. En ik ben ook van openbaar vervoer afhankelijk maar steun jullie actie top dames en heren van conexxion

 • Helma Berkenbos

  Ik geef de chauffeurs gelijk.
  Het tuig moet hard worden aangepakt kosten betalen ook medische kosten en min.taakstraf bij herhaling gevangenis

  Beantwoorden
 • Gaan we nu voor elk dingetje staken?? Je hebt alleen maar de passagiers ermee! Niet het tuig waar het om gaat. Jullie houden geen passagier over op deze manier. Straks allemaal werkeloos die chauffeurs!

  Beantwoorden
  • En maar gewoon pikken dat er stenen door je ruit gegooid worden nou ik vind het volkomen terecht net zo lang staken tot er meer duidelijkheid is omtrent de veiligheid van de buschauffeurs

  • Janny Fekkes

   Misschien denken de passagiers die in deze bus hebben gezeten daar toch echt anders over. En wat als jij degene was geweest die bij deze achterlijke actie gewond was geraakt? Denk eerst even na voor je een reactie plaatst.

  • Jij zal er maar zitten en de steen tegen je hoofd krijgen dan piep je wel anders

 • En ik hoor net dat degene die zo zielig is. om dit te veroorzaken, een volwassen vent is die de bus miste .
  wtf die bussen rijden om de 7min .
  Diep en diep triest dit.

  Beantwoorden
 • Janny Fekkes

  Terecht dat chauffeurs het werk neerleggen. Kennelijk zijn passagiers nu ook niet meer veilig in een bus. Connexxion kan geen garantie geven dat hen niets overkomt. Zeer begrijpelijk dat chauffeurs van Connexxion nu stoppen met rijden.

  Beantwoorden
 • Mijn dochter moet iedere dag met de bus naar school, ik vind het doodeng worden! Ik geef de chauffeurs groot gelijk, er moeten maatregelen getroffen worden. Dit gaat van kwaad tot erger……

  Beantwoorden
 • Vond de chauffeurs anders heel erg netjes. En logisch dat ze niet meer verder reden. Het is ook voor onse p. Je zou maar zo ee steen terug moeten koppen. Nee hoor respectt

  Beantwoorden
 • Ik snap de actie wel, maar zoveel mensen zijn afhankelijk van het openbaar vervoer. Harder straffen die gasten. Overal hangen bewakingscamera’s in het centrum, verspreidt de beelden op social media en die gasten zijn binnen no time bekend. Nu zijn mensen die afhankelijk zijn van het OV de dupe en dat onopgevoede volk gaat (blijkbaar) vrolijk door. Zo stopt het nooit natuurlijk. Die wachten gewoon tot de bussen weer rijden voor hun volgende actie.

  Beantwoorden
 • Nou ik praat het zeker niet goed.
  Maar snap de agressie ook wel een klein beetje.
  Hoe vaak gebeurd het dat de chauffeur je aan ziet komen rennen en rijden gewoon voor je neus weg terwijl je op de deur slaat .
  Ze laten je gewoon zonder pardon staan omdat je een paar seconden te laat ben
  Is mij vaak genoeg gebeurd elke week zeker een paar keer omdat de aansluiting gewoon naatje is.
  Daarnaast rijden ze ook gewoon door terwijl je bij de bushalte staat te wachten is mij 3x gebeurd.
  Ze whatsapp en onder het rijden en rijden vaak bijna door rood.
  Ik kan daar ook erg boos om worden. En dat wegrijden als je notebene naast de bus staat gewoon asociaal.
  Nogmaals ik vind het absoluut niet kunnen wat er gebeurd met de bussen en chauffeurs plus de hele escapade van kruidenwijk niemand zou zo moeten werken met angst maar wat meer coulance kan soms ook wel naar de passagiers getoond worden.
  Ik ben het ook zat!!!
  Betaal 50 euro per maand aan kosten voor ov in almere

  Beantwoorden
 • Eibert Draisma

  Respect voor de buschauffeurs! Maar op dat Saffraanplein waar die boefjes rondhangen de prachtige, net volwassen geworden Platanen kappen en vervangen door bakken met siersteentjes is niet erg slim van de Gemeente. En de groene speelhofjes waar ze wonen ook kaalslaan en veranderen in kale modderpoelen is ook niet erg verstandig. Uit allerlei wetenschappelijk onderzoek blijkt dat een groene woonomgeving gezonder is voor de bewoners en voor een gezonde ontwikkeling van de kinderen. Maar kennelijk is dat inzicht niet doorgedrongen tot Growing Green City Almere, behalve waar het de villawijken betreft.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *