Kort nieuws

Brand in hoop gemaaid gras Bouwmeesterbuurt

Zaterdagavond rond acht uur is er brand ontstaan in een hoop gemaaid gras in het Bouwmeesterpark bij de Lage Vaart. Dit ging gepaard met een flinke rookontwikkeling. Bewoners in de Bouwmeesterbuurt roken de brandlucht op enkele straten afstand.

De afgelopen dagen is de hoge begroeiing in het Bouwmeesterpark gemaaid. Het gemaaide gras is op enkele plaatsen op hopen verzameld, wachtende op verdere verwerking. Eén van de verzamelplaatsen ligt bij de kruising van het Johnsonpad en het Rietveldpad. Door nog onbekende oorzaak is in deze hoop brand ontstaan. De brandweer kon het vuur snel doven door te blussen met water en het gras uit elkaar te trekken.

Ongeveer een uur later werd er weer melding gemaakt van een brand langs het Johnsonpad. De brandweer is nogmaals ter plaatse gekomen, maar zowel bij deze eerdere brandhaard als elders langs het Johnsonpad werd geen brand meer ontdekt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *