Nieuws

Nieuwe boot en waterongevallenwagen voor brandweer Almere

Woensdagmiddag heeft brandweer Flevoland officieel nieuw materiaal in gebruik genomen tijdens een feestelijke bijeenkomst in Zeewolde. De brandweerkorpsen van Zeewolde, Lelystad en Almere hebben alle drie een nieuwe boot plus voertuig gekregen. Voor de brandweer uit Almere, Lelystad en Urk stond er een nieuwe waterongevallenwagen klaar.

Ook werd het boothuis van de post Zeewolde officieel geopend door burgemeester Gerrit Jan Gorter van Zeewolde. De burgemeesters Franc Weerwind (Almere), Margreet Horselenberg (Lelystad), Pieter van Maaren (Urk) en regionaal commandant Gerrit Spruit waren ook bij deze opening aanwezig. Het boothuis is de eerste voor de brandweer in Flevoland en moet er voor zorgen dat er sneller hulp geboden kan worden aan mensen in nood op het Wolderwijd. Hierbij hoort ook het uitvoeren van Search and Rescue taken die voorheen alleen door de KNRM werden uitgevoerd.

Na de opening van het boothuis werden de drie nieuwe boten gedoopt door de burgemeesters waarbij ook de naam van de boot is onthuld. De Almeerse brandweerboot heet Con Zelo. Na deze handeling zijn tot slot de sleutels van de waterongevallenwagens overhandigd aan de burgemeesters. Door Brandweer Flevoland is ervoor gekozen om al het materieel uniform aan te schaffen en te bepakken. Het onderling uitwisselen van materieel is hierdoor eenvoudiger geworden. De Almeerse brandweerboot staat gestationeerd in de kazerne op de Veluwsekant en de waterongevallenwagen op de Markerkant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *