Persberichten

Gewapende overval op buschauffeur

Meldkamer_2In de nacht van dinsdag 7 juni op woensdag 8 juni werd een buschauffeur beroofd op de Oldewierde. De verdachten wisten met buit te ontkomen.

Rond 00.35 uur werd de chauffeur geconfronteerd met twee verdachten die bij de bushalte De Wierden zijn bus instapten en hem met een steekwapen bedreigden. Onder bedreiging van dit wapen gaf het 58-jarige slachtoffer zijn bezittingen af. Een in de bus aanwezige passagier werd eveneens bedreigd met het wapen. Hierna renden de verdachten de wijk De Wierden in.

Signalement verdachten

De politie stelde met meerdere eenheden een onderzoek in de omgeving in, maar de verdachten werden niet meer aangetroffen. Van hen is het volgende signalement bekend:

  • Verdachte 1: Blank, ongeveer 25 jaar, blond stekeltjeshaar en ongeschoren gezicht. Tenger van postuur en gekleed in een donker vest met capuchon en donkere broek.
  • Verdachte 2: Gemaskerd en gekleed in donkere kleding. Deze verdachte was langer dan zijn kompaan.

De politie stelt een onderzoek in en heeft al enkele getuigen verhoord. Ook wordt onderzocht of er beeldmateriaal beschikbaar is voor het onderzoek.

Getuige ?

De politie komt graag in contact met mogelijk andere getuigen van de beroving of met mensen die op andere wijze over informatie beschikken. Er kan worden gebeld met 0900-8844 of met Meld Misdaad Anoniem, telefoon 0800-7000 en via M-Online. Bovendien kan informatie worden gedeeld via het Meldformulier op Politie.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *