Kort nieuws

Groen voorrangsvoertuig doet zijn intrede

Tegenwoordig ook aan de kant voor een groen voorrangsvoertuigBegin dit jaar heeft een groen voorrangsvoertuig zijn intrede gedaan in de hulpverleningswereld. Inmiddels rijden er ook diverse groene auto’s van de Veiligheidsregio Flevoland rond.

De voertuigen zijn bedoeld voor personeel met een dringende taak. Dit kunnen zowel politie, brandweer als ambulancemedewerkers zijn. Voorheen reden deze medewerkers in een ‘brandweer rode’ auto, terwijl het niet altijd een brandweerman of -vrouw was.

Tegenwoordig hebben zij de beschikking over een groene auto, geheel uitgerust met optische en geluidssignalen om tijdens een spoedsituatie snel ter plaatse te kunnen zijn. De medewerkers van de veiligheidsregio komen met name in actie bij grote incidenten en rampen waar zij zorgen voor een gecoördineerde inzet van de hulpdiensten.

Een gedachte over “Groen voorrangsvoertuig doet zijn intrede

  • Jammer van de groene kleur. Groen (en zeker donkergroen) valt veel minder op dan bijvoorbeeld wit. Dat zie je ook terug in schadecijfers: (donker)groene en -rode voertuigen zijn oververtegenwoordigd. Wit zou m.i. beter zijn geweest: de strepen lijken op die van de Politie (mensen letten dus beter op), maar aan de strepen kun je, als je goed kijkt, zien dat het om een ander soort voertuig gaat. Ideetje?

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *