Nieuws

Brandweer redt paard uit water

Zondagavond hebben brandweermannen een uur lang hun handen vol gehad aan een paard dat in het water was beland. Met de nodige moeite is het paard uit het water gehaald.

Rond 21:30 uur zag een man die met zijn boot aan het varen was een paard door de Hoge Vaart zwemmen. Na een achtervolging van vier kilometer besloot de man ter hoogte van de Adelaarsweg bij Zeewolde de brandweer in te schakelen. Nadat de brandweer met een duikteam ter plaatse was gekomen kon de reddingsactie beginnen.

De duikers van de brandweer zijn het water ingegaan om het paard uit het water te halen. Langzaam maar zeker werd het paard naar een open plek gedreven waar hij het water uit kon. Dat lukte, maar het kostte de nodige moeite.

Het paard kon niet zelfstandig uit het water komen. Het paard kreeg eerst een touw om zijn nek, dit bleek echter niet voldoende om het paard op het droge te krijgen. Met een brandweerslang bleek dit na een aantal keer wel te lukken. Net op het moment dat het paard bijna op het droge was kwamen de verzorgers van het paard aanrijden. Ze hielpen vervolgens mee met trekken om het paard helemaal uit het water te krijgen.

Het paard is door zijn verzorgers meegenomen naar huis. Hoe het paard heeft kunnen ontsnappen is niet bekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *