Persberichten

Meisje staat oog in oog met inbrekers, politie vraagt om tips

In een woning aan de Boterbloemweg stond een meisje oog in oog met twee inbrekers. Die gingen ervandoor met geld, sieraden en andere spullen. De politie zoekt de nog onbekende verdachten en de buit en vraagt om tips.

Het gebeurt op maandag 6 juni 2016 als er niemand thuis is. De vrouw des huizes is naar haar werk en haar dochtertje van 11 jaar is daarom bij de buren. Als het kind ’s middags even naar huis gaat, hoort ze geluiden op de trap. Ze doet de deur open en ziet daar twee jongemannen staan. Die kijken geschrokken naar het meisje. Het meisje vraagt dan of mamma thuis is. Eén van de mannen zegt: ‘Ja’, maar ze schrikt wel omdat ze de twee niet kent. Ze denkt dat het misschien vrienden van haar ouders zijn en loopt weer naar de buren. Samen met de buurvrouw gaat ze poolshoogte nemen en dan zijn de twee mannen verdwenen. Ze zien dat de voordeur opengebroken is en niet meer dicht kan.

Het meisje stuurt haar moeder een bericht en die komt naar huis. De politie wordt op de hoogte gebracht en gaat ook naar de woning. Daar ziet een agent dat het nachtslot van de voordeur is verbogen. Als ze boven gaan kijken, zien ze dat de boel overhoop is gehaald.

Er zijn sieraden verdwenen ter waarde van 5000 euro, een iPod Nano en een Apple tv-kastje. Er is ook een laptop verdwenen, maar die is teruggevonden in de tuin van de buren.

Signalementen

Verdachte 1:

– jongeman
– donkere huidskleur
– leeftijd 18 tot 19 jaar
– droeg zwarte kleding
– had een korte hanenkam
– sprak met een lage stem.

Verdachte 2:

– jongeman
– donkere huidskleur
– leeftijd 18 tot 19 jaar
– droeg zwarte kleding
– had gemillimeterd haar.

Eén van de verdachten had een trainingsbroek aan met rode strepen. Er heeft zich in deze zaak een getuige gemeld. Die heeft voor de woning drie donkere jongens zien lopen. Eén van hen had een cap op van het merk DEUS.

Vragen

– Weet u misschien wie de verdachten zijn of waar ze wonen?
– Heeft u de verdachten op de vlucht gezien?
– Heeft u andere informatie over de verdachten die de politie misschien kan helpen deze zaak op te lossen?

Bel dan gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Of gebruik het formulier op deze pagina om uw tip bij de politie te melden. Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het online formulier van Meld Misdaad Anoniem.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *