Persberichten

Twee mannen aangehouden na vernielen servicebusjes Connexxion

Connexxion stad bus almere parkwijkDe recherche heeft na onderzoek twee verdachten aangehouden voor het plegen van vernielingen aan servicebusjes van Connexxion.

Een 18-jarige Almeerder is vrijdagavond 17 juni in zijn ouderlijk huis aangehouden voor vernieling van een servicebusje van Connexxion. Dit incident vond plaats op dinsdag 24 mei rond 21.00 uur op het Greta Garboplantsoen. De verdachte kreeg die avond een boete voor zwartrijden en moest de lijnbus verlaten. Medewerkers van Service en Veiligheid van Connexxion, die ook ter plaatse waren, zagen dat de man weer terug kwam lopen. Met een steen vernielde hij de ruit van hun servicebusje, waarna hij zich snel uit de voeten maakte. De 18-jarige verdachte zit nog vast en wordt vandaag voorgeleid bij de rechter commissaris.

Een 24-jarige Almeerder beledigde op maandag 16 mei rond 02.30 uur een medewerker van de controleploeg van Connexxion vlakbij De Steiger in Almere Haven. Hij koos het hazenpad, maar werd door een medewerker van Connexxion later die nacht weer gezien. Toen was hij druk bezig om fietsen op de busbaan te zetten. Bij het zien van de medewerkers van Connexxion ging hij er weer vandoor en gooide van een afstand een steen tegen de zijkant van een servicebusje. Vrijdagavond 17 juni werd ook hij opgepakt. De volgende dag kon deze 24-jarige Almeerder na verhoor huiswaarts keren. Hij zal zich op een later tijdstip voor een rechter moeten verantwoorden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *