Kort nieuws

Mobile Media Lab zaterdag in Literatuurwijk

Aanstaande zaterdag 23 april zal het Mobile Media Lab van de politie weer Almere aandoen. Afgelopen weekend stond de vrachtwagen nog op de Esplanade bij de Landelijke Veiligheidsdag. Komende zaterdag zal Literatuurwijk het middelpunt van belangstelling zijn, waar de Denk-, Doe- en Beslisdag wordt georganiseerd.

Op deze dag slaan verschillende lokale organisaties de handen ineen om de bewoners te betrekken bij diverse ontwikkelingen in de wijk. Het Sociaal Wijkteam, buurtcentrum Het Boegbeeld, werkervaringsproject De Participatiefabriek van De Schoor, de gemeente Almere en dus ook de politie. De agenten van bureau Operetteweg die bij de organisatie van deze dag zijn betrokken hebben hiervoor geregeld dat het Mobile Media Lab aanwezig is waar bewoners van de wijk een enquête kunnen invullen.

De enquête zal vragen bevatten van de politie, het Sociaal Wijkteam en Het Boegbeeld. Vragen gaan dan o.a. over de inzet van de politie in de wijk, waarbij aan bewoners wordt gevraagd waar de politie een deel van de uren voor zou moeten inzetten. Verder zal er o.a. worden gevraagd naar ideeën en voorkeuren van bewoners betreffende de inrichting van het plein aan de Prozastraat en activiteiten die worden georganiseerd voor de buurt. Een kans dus voor de wijkbewoners om hun inbreng te leveren, ofwel meedenken, meedoen en meebeslissen.

Het programma begint om 11:00 uur, op het plein aan de Prozastraat bij buurtcentrum Het Boegbeeld. Er is een informatiemarkt waar organisaties en bedrijven uit de buurt zich presenteren. Er zijn diverse dansoptredens en bezoekers kunnen meedoen aan een workshop Reiki of Empowerment. Voor de kinderen zal er een springkussen staan. In de middag komt wethouder Tjeerd Herrema voor een speeddate. Tussen 14:00 en 15:00 uur kunnen bewoners met hem in gesprek gaan. De dag wordt afgesloten met een verrassingsoptreden van een bekende Almeerse zangeres.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *