Persberichten

Jongeren beroofd en mishandeld in Bloemenbuurt

Politie tekens lichtbalkMaandagavond 29 februari werden drie vrienden door een groep onbekende jongens met geweld beroofd van hun telefoons en fietsen. De recherche zoekt getuigen.

Rond 23.35 uur zaten de drie vrienden, 16 en 17 jaar uit Almere, op een bankje nabij een basisschool aan de Goudsbloemweg. Ze zagen een groep van ongeveer zes jongens uit een bus stappen bij station Almere-Buiten. De groep liep op de vrienden af en vroeg hen om een sigaret. Voordat de vrienden het doorhadden, werden ze alle drie door één of twee van de daders vastgepakt, geslagen en geschopt. Ze moesten hun persoonlijke spullen afgeven. De groep ging er vervolgens, op de fietsen van de slachtoffers, vandoor in de richting van de Vergeet-me-Nietjestraat.

Fietsen

De eerste fiets betreft een zwarte ‘oma’- fiets van het merk Popal met jasbeschermers aan de zijkanten. De fiets heeft geen snelbinders. De tweede fiets is een witte fiets met stickers van de Postcodeloterij erop, met een zwart voorrek, een wit achterrek en zwart met oranje handvaten. De fiets heeft geen snelbinders en geen kettingkast. De derde fiets is een zwarte damesfiets met een groen/grijs voorspatbord. De fiets heeft geen standaard en een rood kettingslot.

Uw tip!

De verdachten zijn ongeveer 17 tot 19 jaar oud, hebben een donkere huidskleur en droegen donkere kleding. Allen hadden een capuchon op en spraken Nederlands met een accent. De recherche is een onderzoek gestart en vraagt getuigen zich te melden. Hebt u de groep jongens in de bus gezien die rond 23.45 uur stopte bij station Almere-Buiten? Hebt u iets gezien van de beroving op de Goudsbloemweg en/of weet u in welke richting de verdachten zijn gevlucht? Hebt u de fietsen na maandagavond 29 februari ergens gezien? Neemt u dan contact op met de recherche in Almere via 0900-8844 of via www.politie.nl. Anoniem reageren, kan via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000 of via M-online.

Een gedachte over “Jongeren beroofd en mishandeld in Bloemenbuurt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *